Viinikerho Baccuksen virallinen rekisteröintipäivämäärä on 2.9.1999, mutta Baccus on kuitenkin alun perin perustettu jo 1980-luvulla Helsingin Kauppakorkeakoulun ylioppilaskunnan viinikerhoksi. Kun Aalto-yliopisto perustettiin vuonna 2010, Baccus otti avosylin toimintaan mukaan myös tekniikan sekä taiteen opiskelijat ja tällä hetkellä olemme koko Aalto-yliopiston yhteinen viinikerho. Yhdistyksen varsinaisena tarkoituksena on edistää viinikulttuuria ja viinien tuntemusta Aalto-yliopiston opiskelijoiden keskuudessa.

Viinikerho Baccuksen toimintaa pyörittää kymmenen hengen hallitus, joka järjestää vuosittain kymmenisen teemaltaan vaihtelevaa tasting-tilaisuutta, joissa tutustutaan kunkin kerran aiheeseen vetäjän johdolla ja päästään nauttimaan viineistä. Tapahtumamme ovat sekä hauskoja että opettavaisia! Vuosittaisiksi kohokohdiksi on muodostunut maaliskuussa järjestettävä kolmen kerran viinikoulu sekä vuoden päätapahtuma, juhlallisempi vapun aloitus Sparkling Night. Baccus on myös vuosien saatossa kerennyt järjestämään useita viinimatkoja ympäri maailmaa. Lisäksi Baccus on mukana Aallon juomakerhojen yhteisessä juhlassa Barventuresissa. Vuoden päättää Huippuviinitasting, jossa päästään maistelemaan huokeaan hintaan viineistä parhaimpia.

Tapahtumiimme voi osallistua kaikki Aallon opiskelijat, oli sitten kokenut viininenä tai täysi noviisi. Mikäli tunnet sisälläsi pienintäkään kiinnostusta viinien maailmaa kohtaan, tule rohkeasti mukaan!

Baccus vierailemassa viinitilalla Burgundissa vuonna 2018.

Baccus vierailemassa viinitilalla Burgundissa vuonna 2018.