Sparkling Night 2019
Apr
27
6:30 PM18:30

Sparkling Night 2019

“My only regret in life is that I didn’t drink enough champagne.” –John Maynard Keynes, economist and philosopher

Baccuksen suurin, säihkyvin ja odotetuin viinitapahtuma on täällä taas! Kerää kaverisi kokoon ja tulkaa viettämään iltaa vapun taatusti säihkyvimpiin juhliin! Mikä voisikaan olla parempi tapa aloittaa vappu kuin samppanjan nauttiminen hyvässä ja säkenöivässä seurassa?
Näitä juhlia et halua jättää väliin!

MITÄ: Sparkling Night 2019
MISSÄ: Saha, Otaniemi (Konemiehentie 1, Espoo)
MILLOIN: Lauantai 27.4. klo 18:00
DRESSCODE: Cocktail
HINTA: 35€

Olitpa sitten aloittelija tai kaiken kokenut viiniharrastaja, on Sparkling Night mitä loistavin tapa aloittaa vappuun valmistautuminen!

Lipunmyynti Sparkling Nightiin alkaa perjantaina 29.3. klo 12:00 verkkokaupassamme. Ole nopea, sillä paikkoja on rajoitetusti

**Please note that this event is held in Finnish.**

View Event →
Viinikoulu 2019
Mar
12
6:00 PM18:00

Viinikoulu 2019

Tiedätkö miten viiniä maistetaan oikeaoppisesti tai miten ruoka ja viini yhdistetään? Entä mitä tarkoittaa sana ”terroir”? Tule selvittämään vastaukset näihin sekä moniin muihin viiniin liittyviin kysymyksiin Baccuksen viinikoulussa!

Viinikoulu järjestetään kolmena peräkkäisenä tiistaina maaliskuussa ja sen aikana on tarkoitus maistella rennolla fiiliksellä viinejä sekä oppia samalla viinitiedon perusteista. Viinikoulussa käydään läpi mm. viinin historiaa ja valmistusta, rypälelajikkeiden ja alueiden ominaispiirteitä sekä tietenkin viinin ja ruoan yhdistämistä. Tapaamisten aikana tulemme maistelemaan noin 20 erilaista viiniä, joten tämä on myös erinomainen tilaisuus tutustua omaan viinimakuun ja kenties löytää maisteltavien joukosta uusi suosikkiviini!

Viinikoulun viikkoteemat ovat aikaisempien vuosien tapaan seuraavat:
12.3. Valkoviinit
19.3. Punaviinit
26.3. Kuohuviinit ja makeat viinit

Viinikoulun yhteishinta kaikilta kolmelta kerralta on 39 euroa. Ilmoittautuminen aukeaa keskiviikkona 6.3. kello 12:00 verkkokaupassa. Paikkoja on tälläkin kertaa rajoitetusti, joten toimi nopeasti! Muistathan että ilmoittautuminen on sitova.

MITÄ: Baccuksen viinikoulu 2019
MISSÄ: KY-talon Yläkertsi
MILLOIN: Tiistaisin 12.3., 19.3. ja 26.3. klo 18:00
HINTA: 39 € (yhteishinta kaikilta kolmelta kerralta)
ILMOITTAUTUMINEN: Keskiviikkona 6.3.2019

Huomioithan, että tapahtuman sisältö on hyvin samankaltainen kuin vuonna 2018.

Lämpimästi tervetuloa!

**Please note that this event is held in Finnish.**

View Event →
Erikoisuuksia maailmalta
Feb
27
6:00 PM18:00

Erikoisuuksia maailmalta

Joko olet maistanut tämän hetken trendikkäimpiä ja viinimaailmaa puhuttavia nousevien viinimaiden kuten Kreikan tai Georgian viinejä? Niinpä - ei mekään.

Nyt sinulla on kuitenkin mahdollisuus päästä tutustumaan näihin viinimaailman erikoisuuksiin, jotka tarjoavat niin aloitteville kuin harjaantuneillekin viininharrastajille uusia kokemuksia ja ulottuvuuksia. Tässä tastingissa ei maisteta yhtäkään perinteistä viiniä, vaan rikotaan rajoja ja tutustutaan vähemmän tunnettujen viinimaiden erikoisuuksiin.

Tervetuloa viettämään mukavaa iltaa ja ennen kaikkea nauttimaan hyvistä viineistä!

MITÄ: Erikoisuuksia maailmalta
MISSÄ: KY-talon yläkertsi (Pohjoinen Rautatiekatu 21b)
MILLOIN: Keskiviikkona 27.2.2019 klo 18:00
HINTA: 20€
KENELLE: Tapahtuma on tarkoitettu pääasiassa opiskelijoille.

Lipunmyynti alkaa kello 13.2.2019 klo 12:00 verkkokaupassamme. Paikkoja on rajoitetusti, joten toimi nopeasti!

View Event →
Itävalta-tasting
Jan
30
6:00 PM18:00

Itävalta-tasting

Tervetuloa Baccuksen vuoden 2019 ensimmäiseen viinitastingiin! Tällä kertaa pääsemme tutustumaan yhteen maailman vanhimmista viinimaista, nimittäin Itävaltaan.

Itävalta valmistaa mm. maailman arvostettuimpiin valkoviineihin lukeutuvia mausteisia, hapokkaita ja hyvin kypsytystä kestäviä valkoviinejä, kevyitä ja elegantteja punaviinejä, tyylikkäitä ja perinteikkäitä kuohuviinejä, sekä korkealle arvostettuja jälkiruokaviinejä. Illan aikana pääsemme tutustumaan näihin kaikkiin viinityyleihin, etenkin Itävallan suosituimpaan valkoiseen rypäleeseen Grüner Veltlineriin, sekä Itävallan tärkeimpään punaiseen Zweigelt-rypäleeseen, jota ei löydy juuri muualta.

Tervetuloa viettämään rentoa iltaa hyvien viinien parissa. Tapahtuma on tarkoitettu kaikille uusille ja vanhoille viinin ystäville!

MITÄ: Itävalta-tasting
MISSÄ: KY-talon yläkertsi (Pohjoinen Rautatiekatu 21b)
MILLOIN: Keskiviikkona 30.1.2019 klo 18:00
HINTA: 16€
KENELLE: Tapahtuma on tarkoitettu pääasiassa opiskelijoille.

Huom! Linkki lipunmyyntiin julkaistaan tapahtuman Facebook-sivuilla keskiviikkona 16.1. klo 12:00. Paikkoja on rajoitetusti.

** Please note that the event is held in Finnish **

View Event →
Huippuviinitasting 2018
Dec
14
to Dec 15

Huippuviinitasting 2018

"Wine is the only artwork you can drink" - Luis Fernando Olaverri.

Baccuksen odotettu Huippuviinitasting on jälleen täällä!
Jos olet jo kyllästymässä Alkon viinitarjontaan, kannattaa joulukuussa suunnata askeleet tähän harvinaislaatuiseen tapahtumaan. Tastingin viinit on nimittäin tällä kertaa hankittu huutokaupoista eri puolilta maailmaa. Nyt sinulla on todella ainutkertainen mahdollisuus päästä maistelemaan huokeaan hintaan viineistä parhaimpia. Tämän tastingin hinta, 50 euroa, ei ole mitään viinien laatuun nähden!

Olitpa sitten tastingien vakiovieras tai ensimmäistä kertaa matkassa, olet enemmän kuin tervetullut syksyn laadukkaimpaan viinitapahtumaan. Tämä tapahtuma jos mikä saa sinut varmasti innostumaan viinien harrastamisesta.

MITÄ: Huippuviinitasting
MISSÄ: Gofore, Urho Kekkosen katu 7 B, 8 krs
MILLOIN: Perjantai 14.12. klo 19.00
HINTA: 50€

Ilmoittautuminen aukeaa keskiviikkona 28.11. klo 12:00 tapahtumassa julkaistavan linkin kautta. Paikkoja on tarjolla alle kymmenen kappaletta, joten nyt jos koskaan on syytä olla nopea! Ilmoittautuminen on sitova.

Lämpimästi tervetuloa nauttimaan huippuviineistä kanssamme!

View Event →
Baccuksen pikkujoulut & Hallitusvalinta 2019
Nov
21
to Nov 22

Baccuksen pikkujoulut & Hallitusvalinta 2019

✨Hallitushaku vuodelle 2019 on auki NYT!✨

Kiinnostavatko viinit ja haluaisit oppia niistä lisää? Haluaisitko myös päästä mukaan järkkäilemään tapahtumia ja vaikuttamaan viinikerhon toimintaan? Jos vastasit kyllä, hae mukaan Viinikerho Baccuksen hallitukseen kaudelle 2019!

Aalto-yliopiston Viinikerho Baccuksen sääntömääräinen syyskokous ja tulevan vuoden hallituksen valinta järjestetään keskiviikkona 21.11. KY-talon kolmannen kerroksen saunalla klo 19 alkaen. Hallituksen valinnan jälkeen ilta jatkuu kerhon pikkujouluilla, jotka ovat avoimet kaikille kerhomme jäsenille.


🍷HALLITUSHAKU 2019:🍷

Hallituksen jäsenet osallistuvat tapahtumien suunnitteluun ja järjestämiseen, ja toisaalta vastaavat kerhon toiminnan kehittämisestä. Etuina liittymisessä ovat mahtavaan viinitietoiseen porukkaan tutustuminen, rento hengailu ja viinin lipittely vuoden mittaan sekä luonnollisesti Baccuksen tapahtumiin osallistuminen ilmaiseksi hallituskauden ajan! Hallituksessa toimiminen edellyttää kokouksiin ja tapahtumiin osallistumista, mutta työmäärällisesti olemme moniin muihin yhdistyksiin verrattuna melko rento kerho. Viinitietämyksestä tai sen puutteesta on aivan turha murehtia, tärkeintä on hyvä asenne ja innostuneisuus – parhaiten oppii tehdessä!

Hallitukseen voivat hakea kaikki Aalto-ylipiston opiskelijat, jotka ovat kerhomme jäseniä. Pääaineella, vuosikurssilla, viinitietämyksellä tai kokemuksella ei ole merkitystä – pääasia on, että viini on sydäntäsi lähellä ja olet kiinnostunut toiminnastamme! Hallitukseen valitaan vuosittain 10 henkilöä, jotka valitaan valintakokouksessa äänestämällä. Mikäli kiinnostuit hallitukseen hakemisesta, täytä ennakkotietolomake alla olevan linkin takaa ja ilmesty paikalle valintakokoukseen 21.11! Jos et pääsekään paikalle, mutta haluaisit kuitenkin mukaan, ilmoita se erikseen hakulomakkeessa ja luemme esittelysi tilausuudessa puolestasi.

Linkki hallitushakulomakkeeseen:
https://goo.gl/forms/l9cf6zToBv5iNWo22

Hallituspaikoista kiinnostuneiden lisäksi tervetulleita ovat myös kaikki kerhon jäsenistöön kuuluvat, sillä hallituspaikoista äänestetään paikalle saapuvan jäsenistön kesken. Tule siis paikalle, ota viinilasi käteen ja vaikuta!


🎄PIKKUJOULUT:🎄

Virallisen osuuden jälkeen nostamme maljan uudelle hallitukselle ja jatkamme iltaa Baccuksen pikkujoulujen merkeissä. Tiedossa on tuttuun tapaan erinomaisia viinejä ja pientä purtavaa, tervetuloa mukaan!


Mikäli sinulla on mitään kysymyksiä hallitushakuun, vastuisiin tai kerhon toimintaan liittyen, laita viestiä meille osoitteeseen baccus@kyweb.fi.

Nähdään hallitusvalinnassa & pikkujouluissa! 🥳🎉

View Event →